S-pankki autolaina ei ole välttämättä halvin! Kilpailuta ennen kuin haet!

S-pankki autolaina ei ole välttämättä halvin. Siksi se kannattaa kilpailuttaa yli 25 eri pankilla ja rahoituslaitoksella. Saat luottopäätöksen heti ja rahat tilille jopa samana päivänä.

1. Täytä lainahakemus

2. Valitse paras lainatarjous

3. Nopea luottopäätös

4. Saat rahat pankkitilillesi

Luotonmyöntäjät tekevät luottotarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 50,5%. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat velkasummat ovat 500 € – 50.000 €. Esimerkki luoton kustannuksista: Luoton ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 210 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä ja 49€ avausmaksu. Luoton kokonaiskustannus on tällöin 12 950 €. Nimelliskorko on 9,50 % ja todellinen vuosikorko 11,27 %.

s-pankki autolainaS-pankki autolaina vakuuksilla tai ilman

Auto on sellainen ostos, joka harvemmin tehdään käteisellä. Se on myös monen ihmisen ensimmäinen suuri ostos. Autojen vertailun lisäksi, siitä haaveilevan kannattaakin vertailla myös eri rahoituskeinoja. Kannattaa ottaa selvää, mitkä lainat ovat hakijalle mahdollisia, millaiseen kuukausimaksuun on valmis sitoutumaan, ja millaisia korkoja eri rahoituslaitoksilla on tarjolla.

S-Pankin autolaina

Autolainaa voi S-Pankista hakea 5000 – 50 000 euron autolle. Lainalle tulee avausmaksu, jonka suuruus riippuu lainan pääomasta. Pienimmillään se on 150 euroa 5000 – 10 000 euron suuruisissa lainoissa. Suurin se on taas yli 40 000 euron autolainoissa, jolloin se on 400 euroa. Avausmaksu, kuten lainanhoitokulut, sekä korot kuuluvat kiinteään lyhennysmaksuun.

Autolaina lasketaan kulutusluotoksi, eikä sen ottamiseen tarvita vakuutta tai takaajaa. Kuitenkin mikäli lainan summa on yli 20 000€, lainaa ei voi hakea verkkopankista ja lainan hakijalla tulee olla omistusasunto. Mikäli lainaa tarvitaan yli 30 000€, sitä tulee hakea toisen henkilön kanssa yhdessä ja toisella hakijoista tulee olla omistusasunto. Asunto ei silti tule lainan vakuudeksi.

S-Pankki autolaina korko

Autolainan korko määräytyy otettavan lainan pääoman suuruuden mukaan. Mitä suurempi laina, sitä pienempi lainan korko on. S-pankin myöntämän autolainan korko vaihtelee 4,69% ja 9,69% välillä. Todellinen vuosikorko on 5,083% ja 13,384% välillä. Todellisessa vuosikorossa on koron lisäksi otettu huomioon avausmaksu sekä lainanhoitomaksut. S-Pankista otetun autolainan voi maksaa 1–12 vuoden kuluessa.

Mitä S-pankin autolainan hakijalta odotetaan?

Jotta S-pankki voi myöntää autolainan, tulee hakijan täyttää tiettyjä ehtoja. Hakijan tulee olla 25 vuotta täyttänyt Suomessa asuva suomalainen. Hakijalla ei saa olla luottohäiriöitä. Hakijalla tulee olla myös säännöllisiä tuloja vähintään 24 000 euron arvosta vuodessa. Voidakseen saada S-lainaa, tulee hakijalla olla tili S-Pankissa tai käyttöoikeus toisen tiliin.

S-pankki autolainan hakukeinot

Autolainaa voi hakea S-Pankista monella eri tavalla. Se onnistuu paikan päällä S-Pankin toimipisteessä asiantuntevan ihmisen kanssa. Toimipisteitä on Suomessa noin 100 ja ne sijaitsevat Prismojen ja joidenkin Sokosten ja S-Markettien yhteydessä. Tapaamiseen voi mennä ilman ajanvarausta, mutta usealla paikkakunnalla voi myös varata ajan tapaamiselle. Toimipisteellä voi tunnistautua pankkitunnusten ja S-mobiilin lisäksi henkilöllisyystodistuksella.

Lainaa voi hakea myös puhelimella, jolloin tunnistautua voi pankkitunnuksilla tai S-mobiililla. Puhelinpalvelu palvelee arkipäivisin aamuyhdeksästä iltakahdeksaan. Puhelimitse lainan hakemisessa tulee kuitenkin muistaa, että soittaminen palvelunumeroon on maksullista.

Lisäksi alle 20 000 euron autolainaa voi hakea helposti pankkitunnuksia käyttäen verkkopankissa. S-pankin verkkosivuilla voi myös ennen lainan hakemista laskea lainalaskurin avulla minkälainen laina itselle sopii.

S-pankki autolainalaskuri

Laskurin avulla sekä lainan summaa että laina-aikaa voi vaihdella ja sivusto tuottaa näihin tietoihin perustuen kuukausittaisen lainan maksuerän suuruuden. Tätä hakija voi peilata omiin tuloihinsa ja laskea, minkä hintaisen auton hänen on mahdollista omien tulojensa perusteella ostaa. Laskuri kertoo myös lainan korkoprosentin sekä todellisen vuosiprosentin. Tämän lisäksi laskuri laskee yhteen, paljonko lainan lopulliseksi suuruudeksi tulee. Näin hakijan on mahdollista nähdä helposti, miten paljon hänen hankkimansa auto tulee todellisuudessa hänelle maksamaan.

Autolainan kilpailutus kannattaa

Eri lainantarjoajien autolainojen korot vaihtelevat suurestikin. Myös muut lainaehdot saattavat poiketa toisistaan paljon. Hakijan voi olla mahdotonta saada haluamaansa lainaa joltain rahoituslaitokselta, mutta toisen tahon kautta se onnistuu. Tällöin kulut kuitenkin saattavat koitua hyvin suuriksi. Autolainaa ottaessaan kannattaakin tutustua eri laitosten tarjoamiin lainoihin ja kilpailuttaa ne ennen päätöksentekoa. Kilpailuttaminen mahdollistaa lainojen helpon vertailun keskenään ja auttaa hakijaa löytämään itselleen sopivimman lainan.