OP autolaina ei ole välttämättä halvin! Kilpailuta ennen kuin haet!

POP Pankki autolaina ei ole välttämättä halvin. Siksi se kannattaa kilpailuttaa yli 25 eri pankilla ja rahoituslaitoksella. Saat luottopäätöksen heti ja rahat tilille jopa samana päivänä.

1. Täytä lainahakemus

2. Valitse paras lainatarjous

3. Nopea luottopäätös

4. Saat rahat pankkitilillesi

Luotonmyöntäjät tekevät luottotarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 50,5%. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat velkasummat ovat 500 € – 50.000 €. Esimerkki luoton kustannuksista: Luoton ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 210 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä ja 49€ avausmaksu. Luoton kokonaiskustannus on tällöin 12 950 €. Nimelliskorko on 9,50 % ja todellinen vuosikorko 11,27 %.

Osuuspankin lainavaihtoehdot auton hankintaan

osuuspankki autolainaKun otat autolainan Osuuspankista, niin auton omistus siirtyy sinulle heti kun kauppa on tehty. Autolainaa voi hakea myös muun muassa moottoripyörän tai veneen hankintaan. Autolaina on siis laajemmin käytettävä rahoitusmuoto, kuin mitä sen nimestä voisi pelkästään päätellä. Autolainaa on Osuuspankista mahdollista saada sekä vakuutta vastaan, kuin myös ilman vakuuttakin, lainamuodosta riippuen.

Mikäli sinulla ei ole antaa lainalle kiinteitä vakuuksia, täsmäluotto on sinulle sopiva rahoitustapa. Täsmäluotossa on ylärajana 15 000 euroa, eli kalliimpiin autoihin tämä ei välttämättä ole riittävän suuruinen rahoitusmuoto. Ilman vakuuksia pankki katsoo tarkemmin asiakkaan kokonaistilannetta talouden suhteen. Joten esimerkiksi mikäli asiakkaan luottoluokitus on heikko, täsmäluottoa ei välttämättä ole mahdollista saada.

Pankkilaina on puolestaan luotto, johon tarvitaan vakuuksia. Tämä on siis oivallinen vaihtoehto asiakkaalle, jolla on jo omaisuutta ja haaveissa yli 15 000 euroa maksava auto.

Osuuspankki autolainan korko

Autolainaa ottaessa kustannukset, sekä takaisin maksamiseen liittyvät ehdot riippuvat siitä, minkä vaihtoehdon asiakas valitsee.

Yksinkertaisinta ja pienemmissä summissa mahdollista on hakea lainaa netin kautta, mutta konttorilla käynti on myös toinen hyvä tapa. Konttorilla tulee myös käydä mikäli lainasumma on suurempi. Ja mikäli oma tieto ja taito lainan hakemiseen ei tunnu riittävän, niin tottakai kannattaa soittaa OP pankin asiakaspalveluun 0100 0500 (ma-pe 8-22, la 10-16), josta saa neuvoja, ja myös varattua ajan konttorille.

Lainalaskurit apuna lainan valitsemiseen

Laskurit löytyvät asiakkaille op.fi internet sivuilta. Niillä voi laskea itselleen jo suuntaa-antavasti laina-ajan ja lyhennyserät lainasumman mukaan.

Onko autolainalla ja autorahoituksella jotain eroa ?

Autolaina on joko vakuudeton kulutusluotto, tai vakuutta vastaan saatu pankkilaina. Se, kumpi näistä vaihtoehdoista autolaina on, riippuu lainan summasta. 15 000 euroa on Osuuspankissa kulutusluoton yläraja.

Autorahoitus puolestaan on rahoitusmuoto, joka on toiselta nimeltää OP pankin osamaksurahoitus. Sitä voi hakea autoliikkeestä auton oston yhteydessä, ja siinä auton omistus säilyy rahoittajalla kunnes laina on kokonaisuudessaan maksettu pois.

Autolainassa tarvitsee vakuuksia, jos on ostamassa yli 15000 euron autoa, kun taas autorahoituksessa auto on itsessään pääasiallinen vakuus.

Molemmissa vaihtoehdoissa Op pankin omistaja-asiakkaana kerryttää OP bonuksia, joita voi käyttää pankin palvelumaksuihin ja vakuutusten maksuun. Kumpaakin vaihtoehtoa voi myös hakea myös muut kuin omistaja-asiakkaat, soittamalla Osuuspankkiin, tai käy konttorissa asioimassa. Osuuspankin autolainaa voi hakea op.fi palvelusta, kun taas autorahoituksen voi saada autoliikkeen kautta.

Osuuspankki autorahoitus

Kun käytät autorahoitusta, tarvitset yleensä jonkinlaisen käsirahan. Se on yleensä noin 10-20% haettavan lainan määrästä, mutta sitäkään ei välttämättä aina tarvitse. Kun ollaan ostamassa käytettyä autoa, niin käsirahaa tarvitsee yleensä olla noin 20-30% haettavasta lainasta.

Osuuspankin osamaksumuotoisen rahoituksen takaisinmaksuaika on mahdollista sopia 1-6 vuoden välille. Tosin tähän vaikuttaa tietysti auton ikä ja kauppahinta. Viimeinen osamaksuerä voi olla myös isompi kuin muut erä, ja se on hyvä huomioida.

Osuuspankin osamaksurahoituksen kustannuksia ja korkovaihtoehtoja voi selvittää “Auton ostajan apuri” työkalusta op.fi palvelusta, tai kysymällä suoraan autoliikkeestä. Sopimuksen korko on aina kiinteä sopimusajan koko ajan. Tämän perusteella tiedät ennakkoon maksuerien suuruden. Korko säilyy saman koko sen ajan kun sinulla on luottoa.

Autorahoitus on mahdollisuus saada niin yksityis- kuin yrityskäyttöönkin tarkoitettuun autoon. Rahoitus myydään pakettina, joka sisältää seuraavat toimenpiteet: auton kuntotarkastus, rahoitussopimus, sekä auton rekisteröintitoimet autoliikkeen kautta.

Auton hankkiminen on iso asia, ja siihen tarvittavan rahoitus kannattaa aina muistaa vertailla. Lainantarjoajia on useita, ja erot esimerkiksi kuluissa voivat olla vuositasolla merkittäviä. Muista siis kilpailuttaa laina ennen sen ottamista.