Danske Bank autolaina ei ole välttämättä halvin! Kilpailuta se nyt!

Danske Bank autolaina ei ole välttämättä halvin. Siksi se kannattaa kilpailuttaa yli 25 eri pankilla ja rahoituslaitoksella. Saat luottopäätöksen heti ja rahat tilille jopa samana päivänä.

1. Täytä lainahakemus

2. Valitse paras lainatarjous

3. Nopea luottopäätös

4. Saat rahat pankkitilillesi

Luotonmyöntäjät tekevät luottotarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 50,5%. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat velkasummat ovat 500 € – 50.000 €. Esimerkki luoton kustannuksista: Luoton ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 210 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä ja 49€ avausmaksu. Luoton kokonaiskustannus on tällöin 12 950 €. Nimelliskorko on 9,50 % ja todellinen vuosikorko 11,27 %.

dankse bank autolainaDanske Bank autolaina hyvä vai huono vaihtoehto?

Auto on isoimpia hankintoja, joita teemme elämämme aikana. Monilla sen hankintaan tarvitaan ylimääräistä rahoitusta. Rahoitusta on mahdollista hakea eri rahoitusyhtiöiltä, ja tuleva autolaina kannattaakin kilpailuttaa heti, kun sopiva ajopeli on kiikarissa. Autolainan kilpailuttaminen onnistuu nykypäivänä helposti verkkopalvelun kautta ja tarvitset vain toimivan internet-yhteyden ja selaimen. Autolainan kilpailuttamisessa on hyvä huomioida omien tarpeiden ja maksukyvyn lisäksi lainan ehdot, joihin tutustuminen ennen rahoitussopimuksen allekirjoittamista on tärkeää. Lainaehdot voivat vaihdella rahoituslaitosten välillä huomattavasti. Autolainaa tarjoaa muun muassa Danske Bank, jonka palveluista seuraavaksi tarkemmin.

Autolaina Danske Bankista

Danske Bankissa auton etsimisen ja autolainan hakemisen voit aloittaa helposti autolaina.fi -osoitteessa toimivasta älykkäästä autohausta. Autohaun avulla löydät helposti itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Hakutoimintojen avulla voit määritellä toiveesi auton budjetille, tilavuudelle ja esimerkiksi ekologisuudelle. Hakukoneeseen pystyt syöttämään myös tiedot tarkemmista tarpeistasi autoon liittyen. Kriteerien perusteella hakukone etsii sinulle parhaan vaihtoehdon. Kun sopiva auto on löytynyt, saat haettua myös sitovan rahoituspäätöksen saman palvelun kautta. Ennen rahoituspäätöksen hakemista voit mitoittaa kuukausierät omaan budjettiisi sopiviksi. Danske Bankilta lainalupauksen saa ennen autokaupoille menemistä, ja voit lähteä hyvillä mielin ostamaan autoa omaksesi.

Danske Bank tarjoaa kahta eri vaihtoehtoista lainaa auton rahoittamiseksi, kertalainaa ja haavelainaa. Kertalainalla maksat auton heti myyjälle ja se siirtyy samalla kokonaan omistukseesi. Kertalainaa varten tarvitset vakuuden, joka voi olla joko esimerkiksi asuntosi tai tilitalletus. Kertalaina on perinteinen velkakirjalaina, jonka minimimäärä on 5000 euroa. Kertalaina on sopiva vaihtoehto, jos sinulla on riittävästi pääomaa tai omaisuutta lainan vakuudeksi. Haavelaina on puolestaan vakuudeton laina, jonka avulla myös auton omistajuus siirtyy heti sinulle. Haavelainaa on mahdollista hakea maksukyvystä riippuen jopa 10 000 euroon saakka. Tämä vaihtoehto sopii sinulle, mikäli omaisuutta vakuuksiin ei ole vielä riittävästi tai et halua kiinnittää niitä lainaan.

Danske Bank autolainan korko

Danske Bankilla autolainan kuukausierään vaikuttavat auton hinnan lisäksi, siitä maksettava käsiraha, lainan korko sekä viimeisen erän suuruus. Viimeinen erä voi olla suurempi kuin lainan muut kuukausierät. Lainan ehdot ja rahoitussopimus tulee käydä läpi vielä autoliikkeessä ennen auton ostoa. Lainan koron ja muut ehdot saat pankilta lainatarjouksen mukana. Lainan korko voi olla lainasta riippuen joko kiinteä tai vaihtuva. Lainojen, joiden korko on vaihtuva, korkoprosentti muodostuu viitekorosta ja siihen lisättävästä marginaalista. Marginaali sovitaan aina lainakohtaisesti ja pankki kertoo sen sinulle lainatarjouksessaan. Viitekorko on Danske Bankilla puolestaan useimmiten joko Danske Bankin Prime-korko tai jokin Euribor-koroista. Mikäli valitset kiinteäkorkoisen lainan, sovitaan pankin kanssa korkoprosentti, joka on voimassa koko määräajan. Korko määritetään luottoneuvotteluissa, jossa koron peruste sovitaan. Lopullinen korkoprosentti määrittyy kuitenkin aina luoton ensimmäisen nostopäivän mukaan. Ensimmäiseltä nostopäivältä otetaan huomioon markkinakorot.

Euribor-korko on viitekorko euroalueen rahamarkkinoista. Se lasketaan 50 euroalueen pankin korkotarjousten mukaan päivittäin maanantaista perjantaihin. Poikkeuksellisesti Euribor-korkoa ei lasketa 1.1. tai 25.12. Euribor-korkoon voit valita koronmääräytymisjaksoksi esimerkiksi 3, 6 tai 12 kuukautta, ja lainan korko muuttuu aina tuon määräytymisjakson alkamispäivänä viitekoron muutoksen mukaiseksi. Danske Bankin Prime-korko on puolestaan pankin oma viitekorko, johon vaikuttaa markkinakorot, inflaation muutoksset ja lähitulevaisuuden taloudelliset näkymät. Danske Bank julkaisee Prime-koron sivuillaan, ja korko on nähtävillä myös kaikissa pankin toimipisteissä. Lainasta perittävä korko muuttuu aina Prime-korkoa vastaavaksi päivänä, jolloin koron muutos tulee voimaan. Viimeisin Danske Bankin ilmoittama Prime-korko on 0,70 %.

Korot ja ehdot vaihtelevat paitsi tarvitsemasi rahoituksen, myös rahoituslaitoksen mukaan. Tästä syystä autolaina on muiden lainojen tavoin syytä kilpailuttaa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Autolainan kilpailuttaminen onnistuu helposti verkossa ja saat varmasti parhaan mahdollisen tarjouksen autosi rahoittamiseksi.