Bank Norwegian autolaina ei ole välttämättä halvin! Kilpailuta se nyt!

Bank Norwegian autolaina ei ole välttämättä halvin. Siksi se kannattaa kilpailuttaa yli 25 eri pankilla ja rahoituslaitoksella. Saat luottopäätöksen heti ja rahat tilille jopa samana päivänä.

1. Täytä lainahakemus

2. Valitse paras lainatarjous

3. Nopea luottopäätös

4. Saat rahat pankkitilillesi

Luotonmyöntäjät tekevät luottotarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 50,5%. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat velkasummat ovat 500 € – 50.000 €. Esimerkki luoton kustannuksista: Luoton ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 210 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä ja 49€ avausmaksu. Luoton kokonaiskustannus on tällöin 12 950 €. Nimelliskorko on 9,50 % ja todellinen vuosikorko 11,27 %.

Bank Norwegian autolainaBank Norwegian on norjalainen pankki, jonka pääkonttori on maan pääkaupungissa Oslossa. Sillä on virallinen pankkilupa, eli kyseessä ei ole mikä tahansa rahanlainaaja. Se rekisteröitiin vuonna 2007. Bank Norwegian alkoi toimia vuodesta 2015 myös Suomessa ja Tanskassa. Pankin fyysinen sijainti on Snarøyveien kadulla Fornebun kaupunginosassa, mutta asiakkailleen tämä pankki toimii täysin digitaalisesti internetissä.

Bank Norwegianilta saa kulutusluottoja, luottokortteja, ja heillä voi myös avata säästötilin kohtuullisella korolla. Luottokortti on sidottu lentoyhtiö Norwegianin Rewards kanta-asiakasohjelmaan. Tämä tarkoittaa sitä, että luottokortin omaava omaava voi lentää yhtiön koneilla esimerkiksi etelänmatkoille edullisesti, ja vaikkapa vuokrata auton siellä. Asiakkaita pankilla oli vuonna 2018 hieman alle 1,5 miljoonaa, ja asiakasmäärä on nousussa.

Kulutusluoton korko Bank Norwegianilla voi saada helposti. Korkotaso kuitenkin vaihtelee laina-ajan ja maksukyvyn mukaan. Lainan korko ja luottoehdot päätetään aina pankin taholta luottokartoituksen jälkeen, joten vaihtuvakorkoisessa lainassa lainojen kokonaiskorot voivat vaihdella paljon. Laina-aika sovitaan 1-15 vuoden välille sen mukaan, mitä on asiakkaan kanssa sovittu.

Yleisesti Bank Norwegian vaatii, että asiakkaan luottotiedot ovat kunnossa, ja hän on ollut edelliset kolme vuotta Suomen kansalainen. Lisäksi asiakkaan tulee olla vähintään 23 -vuotias.

Miten Bank Norwegian autolainaa haetaan

Bank Norwegianin autolainaa voi hakea suoraan internetin kautta, menemällä heidän kotisivuilleen ja klikkaamalla sanaa autolaina. Eteen avautuu sivu, joka kertoo, että autolainaa voi hakea kuten muitakin lainoja, jopa ilman mitään reaalivakuuksia. On hyvä huomioida että lainoissa on myös useita eri kuluja, jotka lyhennetään heti lainan saannin yhteydessä, kuten perustamismaksu ja tilinhoitomaksu, joka peritään kuukausittain.

Asiakas täyttää verkossa hakemusomakkeen, johon tulee henkilötiedot ja sekä mahdollisen rinnakkaishakijan tiedot. Asiakkaalla täytyy olla rinnakkaishakijan suostumus kirjallisena lainan hakemista varten. Tämäm jälkeen painetaan seuraava -painiketta ja jatketaan hakemusprosessia.

Lainaa voi hakea, ja myönteisessä päätöksessä saada 1 000 eurosta aina 60 000 tuhanteen euroon asti. Takaisinmaksuaika sovitaan etukäteen, ja enimmillään se voi olla 15 vuotta. Bank Norwegianin autolainaa haetaan omilla verkkopankkitunnuksilla, eli asiakas on saanut omasta pankistaan pankkitunnukset, joita hän voi käyttää siis myös Bank Norwegianilla asioidessa.

Bank Norwegian on lainaehdoissaan joustava. Jos asiakas jää laina-ajan aikana esimerkiksi työttömäksi, tulee hänen ilmoittaa siitä heti pankille. Tällöin laina-aikaa voidaan pidentää, mutta vastaavasti myös korko yleensä nousee.

Kun Bank Norwegian on antanut myönteisen päätöksen autolainalle, ei sitä tarvitse heti käyttää, vaan voi kaikessa rauhassa harkita ostosta ja vertailla eri autoja. Pankki ei myöskään käy takavarikoimassa autoa, jos lainan lyhennys keskeytyy jonkin toimenpiteen takia, sillä auton omistajuus siirtyy kaupanteon yhteydessä asiakkaalle itselleen.

Bank Norwegian autolainan korko

Bank Norwegianilla ei ole kiinteitä korkoja millekään lainalle, joka myönnetään ilman vakuutta. Korko määrittyy vaihtuvasti asiakkaan taloudellisen tilanteen ja sovitun laina-ajan mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että laina on vaihtuvakorkoinen.

Käytännössä se merkitsee sitä, että jos tulot yhtenä kuukautena ovat heikommat, voidaan korkoa alentaa erillisen sopimuksen mukaan, mutta tavallaan velaksi jäävä osa on tulojen noustessa maksettava takaisin ja korkoprosentti silloin voi nousta tai erotus suoraan lyhennetään isommasta palkasta tai tulosta. Korko on sitä pienempi, mitä nopeammaksi takaisinmaksuaika on sovittu. Pidemmissä lainoissa korkoprosentti nousee.

Muista kilpailuttaa

Bank Norwegian autolainat ovat saaneet hyvän vastaanoton Suomessa. Se ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti sitä, että Bank Norwegian olisi halvin vaihtoehto. Tämän takia kannattaa autolaina kilpailuttaa ennen kuin sitä nostaa yhdestäkään pankista.