Auton ostaminen ilman käsirahaa: Kilpailuta paras autolaina nyt!

Auton ostaminen ilman käsirahaa on helppoa! Kilpailuta 25 eri pankkia ja rahoituslaitosta. Saat useita tarjouksia yhdellä hakemuksella.

1. Täytä lainahakemus

2. Valitse paras lainatarjous

3. Nopea luottopäätös

4. Saat rahat pankkitilillesi

Luotonmyöntäjät tekevät luottotarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 50,5%. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat velkasummat ovat 500 € – 50.000 €. Esimerkki luoton kustannuksista: Luoton ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 210 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä ja 49€ avausmaksu. Luoton kokonaiskustannus on tällöin 12 950 €. Nimelliskorko on 9,50 % ja todellinen vuosikorko 11,27 %.

Auton ostaminen on suuri investointi, minkä vuoksi kannattaakin harkita tarkoin, jotta tulee tehneeksi hyvät kaupat. Kerromme tässä artikkelissa vinkkejä onnistuneisiin autokauppohin.

Mitä tulee ottaa huomioon auto-ostoksille lähdettäessä?

Oma budjetti asettaa tietysti raamit auto-ostoksille lähdettäessä. Kannattaakin vertailla erilaisia vaihtoehtoja oman budjetin rajoissa. Mieti, millaisia ominaisuuksia autossasi pitää ehdottomasti olla ja mistä ominaisuuksista voisit kenties joustaa. Ajo-olosuhteet määrittelevät pitkälti sitä, millainen auto sopii sinulle parhaiten. Jos sinulla on esimerkiksi useita pieniä lapsia, muista varmistaa, että haluamasi turvaistuimet mahtuvat autoon näppärästi. Ajaessasi säännöllisesti pitkiä matkoja, on autosi oltava erityisen luotettava.

Kannattaako ostaa uusi vai käytetty auto?

Sekä uuden että käytetyn auton ostamisessa on etunsa. Kun ostat uuden auton, saat autolle takuun etkä osta sikaa säkissä. Toisaalta usein sanotaan, että kun uusi auto ajetaan ulos autoliikkeestä, putoaa sen arvo saman tien melkoisen paljon, mikä pitää valitettavasti paikkansa. Uuden auton arvo alenee yllättävän nopeasti, mikä tietää rahan menetystä.

Kun ostat käytetyn auton, tulee sinun suorittaa valinta huomattavasti tarkemmin kuin ostaessasi liikkeestä täysin uuden auton – ethän halua ostaa sikaa säkissä. Ellet tunne autoja kovin hyvin, saattaa olla tarpeen ottaa autoja tunteva luottoystävä mukaan auto-ostoksille. Muista koeajaa auto ja varmistaa, että se on luvatunlaisessa kunnossa.

Ota selvää auton historiasta ja varmista, että valitsemasi auton hinta-laatusuhde on kunnossa. Käytä etsintään riittävästi aikaa, koska toisinaan käytettyjen autojen joukosta voi löytää todellisia helmiä, kunhan vain viitsit nähdä tarpeeksi vaivaa näiden helmien etsimiseen. Käytetyn auton ostaminen vaatiikin hieman enemmän vaivannäköä kuin uuden auton ostaminen, mutta parhaassa tapauksessa voit säästää runsaasti rahaa. Toisaalta, jos teet huonon päätöksen, saattaa käytetyn auton ostettuasi rahaa alkaa kulua kohtuuttoman paljon auton korjaamiseen. Ole siis tarkkana!

Jos ostat käytetyn auton autoliikkeestä, saatat saada sille jonkinlaisen käyttötakuun siitä huolimatta, ettei kyse ole täysin uudesta autosta. Lisäksi kuluttajansuoja on voimassa kuusi kuukautta ostohetkestä. Yksityiseltä myyjältä ostettaessa tällaista takuuta ei kuitenkaan ole eikä myöskään kuluttajansuoja päde tällaisiin kauppoihin. Kaikkia näitä asioita ja riskejä kannattaakin punnita tarkoin ennen kuin tekee päätöksen uuden ja käytetyn auton välillä.

Valitse autollesi oikeanlainen vakuutus

Oikeanlaisen vakuutusturvan valitseminen on erittäin tärkeää hankittuasi uuden tai käytetyn auton. Autovakuutus kannattaa kilpailuttaa, sillä vakuutusten maksuissa ja ehdoissa on yllättävän paljon eroja. Optimaalisen autovakuutuksen valitseminen vaatiikin hieman viitseliäisyyttä ja asiaan perehtymistä.

Vertaile erilaisia vaihtoehtoja ja laske erilaisten vakuutusten kokonaishinnat ennen päätöksen tekemistä. Älä kuitenkaan tee päätöstä pelkän hinnan perusteella, vaan vertaile myös vakuutusehtoja. Netistä löytyy erilaisia vakuutuslaskureita, jotka helpottavat vertailua ja valinnan tekemistä. Autovakuutusta ei kannata toisaalta ylimitoittaa eikä myöskään alimitoittaa auton arvoon nähden, vaikkakin balanssin löytäminen voikin tuntua haastavalta.

Muistathan vertailla autolainoja

Jos tarvitset auton ostamista varten lainaa, on tärkeää vertailla erilaisia autolainavaihtoehtoja. Nopea ja helppo vaihtoehto on kilpailuttaa autolaina palvelumme avulla, mutta myös erilaiset netistä löytyvät lainalaskurit ovat hyviä apuvälineitä myös tässä tehtävässä. Mieti aivan ensimmäiseksi, kuinka suuren lainasumman tarvitset ja millaisen ajanjakson kuluessa pystyisit maksamaan lainan takaisin. Mitoita maksuaika oikein mitoittamalla kuukausierä optimaalisella tavalla. Kuukausierä ei saisi olla niin suuri, ettei talouteesi jäisi lainkaan pelivaraa yllättävien tilanteiden varalta, mutta taas toisaalta liian pieni kuukausierä pidentää turhaan laina-aikaa ja yleensä lisää lainan kokonaiskustannuksia.

Vertaile erityisesti erilaisten autolainavaihtoehtojen korkoja ja kuluja ja selvitä, millaisia kuukausimaksuja lainat sisältävät. Vakuudeton kulutusluotto on eräs tapa rahoittaa auton hankkiminen. Toisaalta autolainaa voi kysyä myös suoraan omasta pankista. Pankin asiakkaana saatat saada autolainan melko matalalla korolla.

Osa autoliikkeistä tarjoaa asiakkailleen osamaksusopimuksia. Tällöin asiakas maksaa kiinteää korkoa maksuajan ollessa yleensä pitkä. Tällainen mahdollisuus voikin kuulostaa erityisen houkuttelevalta, mutta kannattaa aina laskea, mikä auton kokonaishinnaksi tulee ja olisiko jokin toinen rahoitusvaihtoehto kuitenkin osamaksusopimusta edullisempi vaihtoehto.

Autolainan vaihtoehtona kannattaa harkita myös leasingia, mikä tarkoittaa sitä, että vuokraat auton käyttöösi määräajaksi tietyin ehdoin. Yleensä vuokra-aika on leasing-tapauksissa melko pitkä, tavallisesti noin 2-5 vuotta. Leasing on hyvä ratkaisu halutessasi minimoida auton omistamisesta aiheutuvat taloudelliset riskit. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kun sopimuskausi päättyy, palautuu auto yleensä sen vuokranneen tahon hallintaan. Kuten sanottu, auto-ostoksilla maltti on valttia!